Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хуг: Обидві сторони конфлікту не пускають місію ОБСЄ на певні об’єкти

Четвер, 26 листопада 2015, 13:29

Заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг заявляє, що обидві сторони конфлікту на Донбасі обмежують доступ місії ОБСЄ до деяких об’єктів.

Про це він заявив на звітній прес-конференції СММ у Києві у четвер, 26 листопада.

"Обмеження свободи пересування місії виникло з вини обох сторін конфлікту. Спостерігачі отримали заборону вільного доступу до певних місць. Їм давали доступ тільки за певних вимог – переважно, це вимога збройного ескорту", - сказав Хуг.

Так, за його словами, 19 листопада в Дебальцевому від СММ вимагала збройного ескорту так звана "ДНР": тільки це було умовою, за якою спостерігачам дозволили моніторити місто.

"20 листопада "ЛНР" заборонила нам в’їжджати до Сокольників, щоб спостерігати за розмінуванням цього села", - додав Хуг.

"Іноді спостерігачам забороняють відвідувати місця зберігання зброї. Інколи відмова доступу не пояснюється або ускладнюється процедурами, які не передбачені жодними домовленостями", - додав він.

"Наприклад, 19 листопада озброєні "ДНРівці" змусили нас залишити село, сказавши, що треба мати письмовий дозвіл. Наступного дня (20 листопада) в іншому місці так звані "ДНРвці" в зоні збереження озброєння заборонили доступ нашій місії, сказавши, що їхній начальник заборонив їм нас пускати", - сказав Хуг.

"З іншого боку лінії розмежування в той же день (20 листопада – ред.) український збройний персонал обмежив наш доступ на майданчик зберігання озброєнь без пояснень", - заявив він

На прохання журналістів уточнити випадки перешкоджання діяльності місії з боку сил АТО Хуг повторив цей випадок: українські військові не надали доступ до місця збереження зброї.

"Ми можемо ще раз закликати обидві сторони дотримуватися взятих на себе зобов’язань і забезпечити свободу пересування для місії ОБСЄ", - заявив Хуг.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування