Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова Нацполіції просить передавати їй докази злочинів Паскала

П'ятниця, 27 листопада 2015, 12:45

Голова Нацполіції МВС України Хатія Деканоїдзе просить передавати їй факти причетності її першого заступника Василя Паскала до злочинів під час Майдану.

Про це за підсумками зустрічі з головою Нацполіції МВС Хатією Деконаїдзе у п'ятницю повідомив журналістам нардеп Дмитро Добродомов, передає Укрінформ.

"Хотів би передати всім, що очільниця поліції попросила, якщо є будь-які факти чи докази злочинів, чи укриття злочинів паном Паскалом, їй надавати. Можна надавати через наш парламентський комітет, так буде надійніше. Тому що ми також зацікавлені в тому і виступаємо за те, що таким людям, як Паскал, не місце", - наголосив він.

"Але згідно з законом, потрібні докази, яких, на сьогоднішній день, за словами нової очільниці, немає", - заявив Добродомов.

Він також зазначив, що домовився з Деконаїдзе про те, що вона спілкуватиметься з громадськістю і щонайменше з профільним парламентським комітетом.

Добродомов підкреслив, що голова Нацполіції висловила готовність здійснити перевірку щодо Паскала за конкретними фактами і доказами.

Водночас, Добродомов підкреслив, що Деконаїдзе прийде на засідання комітету в грудні, і тоді він передасть їй всі зібрані докази і факти щодо злочинів, скоєних Паскалом. До цього часу Паскал залишатиметься на посаді заступника голови Нацполіції МВС України.

У свою чергу голова МВС Арсен Аваков у своєму Facebook пообіцяв написати окремо "з фактами і з емоціями – для тих, хто готовий чути".

Як відомо, у п'ятницю активісти Громадського люстраційного комітету і народні депутати України прийшли під стіни МВС з вимогою звільнити з посади першого заступника голови Національної поліції України - начальника кримінальної поліції Василя Паскала.

Як відомо, 4 листопада Кабмін звільнив Паскала з посади заступника міністра внутрішніх справ, на який його було призначено в грудні 2014 року, у зв'язку з переходом на іншу роботу.

 24 листопада Паскал був призначений першим заступником голови Національної поліції - начальником кримінальної поліції.

За даними ЗМІ, саме Паскал відповідав за переслідування учасників студентського Майдану. Крім того, його пов'язують з провокаціями, які відбувалися під будівлею Верховної Ради 31 серпня 2015. Активісти також заявляють, що Паскал підпадає під люстрацію із забороною обіймати посади в органах державної влади, однак уникає люстрації через рішення суду.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:15
У КНУ спалахнув скандал, науковці обурені: цьогоріч на програмі про ранній Всесвіт не буде магістратури
10:07
Киян просять розповісти, де і як вони стикалися з корупцією у столиці
10:05
Вчені дослідили, чому 41 тисячу років тому Земля постраждала від космічних променів
09:59
Прикордонники дали бій російській ДРГ на Сумщині
09:58
"Я не повторю помилки Луцького". Інтерв’ю з Ксенією Семеновою про те, що чекає на НАУ
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
Усі новини...