Поліція: Вибори у Маріуполі та Красноармійську - без значних порушень

Неділя, 29 листопада 2015, 20:03

Місцеві вибори 29 листопада у Маріуполі та Красноармійську пройшли без значних порушень.

Про це за підсумками волевиявлення повідомили в облуправлінні МВС. 

Протягом 29 листопада у Маріуполі та Красноармійську було зареєстровано 64 повідомлення про можливі порушення, пов’язані з виборами. 1 факт внесено до ЄРДР, за рештою тривають перевірки. 

Від маріупольців надійшло 59 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства, від жителів Красноармійська - 5 звернень.

"Більшість повідомлень про порушення - незначні та пов’язані з порушенням процесу голосування та передвиборчої агітації. Громадяни зверталися до поліції про вкидання, пошкодження бюлетенів, проведення опитувань на виборчих дільницях, спробу продажу голосу виборця за окремого кандидата, відмову голосування на дому", - зазначили у поліції. 

Також було зареєстровано поодинокі факти, у яких вбачаються ознаки кримінального правопорушення, зазначили в НП.

"У Красноармійську до кримінальної відповідальності притягується 18-річний місцевий житель, який за грошову винагороду у розмірі 100 гривень проголосував під чужим ім’ям. Згідно ч.1 ст.158-1 "Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більш ніж один раз" КК виборцю загрожує до 3 років обмеження волі", - повідомили у поліції. 

Також правоохоронці зазначили, що усі сили та засоби поліції для забезпеченні безпеки населення та охорони громадського порядку залишаються на своїх місцях, посилений режим несення служби діятиме до 20.00 30 листопада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News