В Одесі активісти змусили суддів у справі "2 травня" написати заяви

Понеділок, 30 листопада 2015, 13:36

В Одесі прямо в приміщенні Малиновського суду активісти Євромайдану та "Правого сектора" змусили написати заяви трьох суддів у справі "2 травня".

Про це із суду повідомляє "Громадське радіо".

Спершу активісти заповнили будівлю суду, виступаючи проти того, що судді відпустили з-під арешту фігурантів справи про масові заворушення 2 травня 2014 року в Одесі.

Згодом суддям Олександру Тищенку, Віктору Корою та Сергію Жуку подарували ручки та аркуші паперу, щоб вони могли написати заяви про "звільнення за власним бажанням".

Судова реформа зараз почнеться. Малиновський суд. Прошу всіх сюди, долучайтесь. Ми звідси не підемо, поки зрадники-судді не напишуть заяви про відставку. Прошу перепост. #Одеса #2травня

Posted by Сергій Стерненко on 30 листопад 2015 р.

Як передає "Думская", у свою чергу, судді стверджували, що діяли в рамках закону - з урахуванням європейських норм правосуддя.

Активісти не випускали їх із зали судових засідань. Крім того, вони намагалися перешкодити пройти всередину співробітникам поліції.

Як відомо, нещодавно колегія Малиновського суду ухвалила рішення про те, щоб випустити з-під арешту фігурантів справи "2 травня".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування