Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Полковника СБУ засудили до 5 років за шпигунство для росіян

Понеділок, 30 листопада 2015, 13:45

Печерський райсуд засудив до 5 років в'язниці умовно полковника СБУ за передачу росіянам секретних відомостей про діяльність "Азовмаша".

Про це йдеться у вироку суду від 12 жовтня, передають Українські Новини.

Рішенням суду полковник СБУ, уродженець Севастополя, визнаний винним у тому, що, будучи заступником начальника управління контррозвідки Головного управління СБУ в Києві та області, вчинив службову підробку, передав третім особам секретні відомості і незаконно прослуховував телефонні розмови.

Згідно з текстом судового рішення, полковник СБУ в лютому 2015 отримав від заступника директора із зовнішньоекономічних зв'язків ТОВ "Рейлтрансхолдінг", з яким раніше проходив службу в органах безпеки і знаходився в товариських стосунках, пропозицію зібрати інформацію про фінансово-господарську діяльність "Азовмаша" за винагороду.

Зацікавленість вищевказаного російського підприємства викликана намірами монополізувати надалі галузь вагонобудування на територіях колишніх країн СНД шляхом проведення недобросовісних конкурентних дій.

Полковник СБУ, використовуючи оперативно-розшукові та контррозвідувальні можливості, зібрав необхідну інформацію і передав її електронною поштою замовнику з Росії.

Крім того, підсудний дав вказівки підлеглим прослуховувати телефони керівника "Азовмаша", мотивуючи це тим, що він нібито підозрюється у фінансуванні терористів на Донбасі.

Обвинувачений в суді повністю визнав свою провину.

У зв'язку з цим суд засудив його 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування