Туреччина готова до діалогу з РФ, але вибачень не буде - прем’єр

Понеділок, 30 листопада 2015, 14:48

Туреччина готова до перегорів із Росією щодо інциденту із збитим Су-24, проте не збирається вибачатися за охорону свого повітряного простору.

Про це заявив прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу на спільній прес-конференції із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

"Якщо Росія готова до переговорів і хоче у майбутньому уникнути подібних інцидентів, ми готові говорити. Якщо вони хочуть отримати від нас інформацію, ми можемо надати будь-які технічні деталі інциденту. Ми готові говорити по дипломатичним та військовим каналам з Росією та будь-якою іншої країною для запобігання таких інцидентів у майбутньому", - сказав Давутоглу.

В той же час турецький прем’єр підкреслив, що ніхто із керівників країни не вибачатиметься за збитий російський літак.

"Як прем’єр-міністр країни, яка має гідність, як очільник уряду, який має підтримку більшості жителів Туреччини, я можу сказати, що захист нашого повітряного простору, кордонів – це не тільки право, але й наш обов’язок. І жоден прем’єр-міністр або президент Туреччини не буде вибачатися за виконання свого обов’язку. Наша армія зробила те, що мала зробити", - додав він.

Давутоглу також відзначив, що Росія проводила бомбардування у сирійському регіоні біля турецького кордону, де немає бойовиків "Ісламської держави".

"У цьому регіоні не було жодних ознак ІДІЛ, як заявляли у РФ, і кожне бомбардування у цьому регіоні спричиняло нові хвилі біженців до Туреччини", - підкреслив він.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування