ЗМІ: Частина техніки США, що передана Україні, - у поганому стані

Понеділок, 30 листопада 2015, 22:34

Частина техніки, яку отримала Україна від США, перебуває у поганому стані.

Про це йдеться у статті The Washington Post.

У матеріалі зазначається, що США надали сектору безпеки України допомогу на суму більше $260 млн, однак частина наданої техніки є "не більше, ніж сміттям".

Репортер The Washington Post знайшов застарілу техніку за допомогою механіків, що працюють в українській армії, військових, а також за серійними номерами.

Журналіст розповів, що один із підрозділів українських спецпризначенців використовує американські "Хамери", які були випущені у кінці 80-х – на початку 90-х років. Він зазначив, що три позашляховика, які використовує підрозділ, мають пластикові вікна та двері – тобто погано захищені.

Шини на одному з "Хамерів", за словами репортера, луснули вже після того, як пройшли кілька сотень кілометрів. Механік пояснив, що це є результатом того, що позашляховик занадто довго перебував на складі.

Інший підрозділ із 120 осіб, за даними видання, отримав один бронежилет з тої серії, які американські війська перестали використовувати у боях із середини 2000-х років.

Американські чиновники пояснюють передачу Україні техніки у поганому стані потребою країни у швидкій допомозі.

У матеріалі The Washington Post зазначається, що поки незрозуміло, яка частина техніки, яку отримала Україна, є застарілою. Проте відомо, що нове обладнання також було передане, це наприклад: прилади нічного бачення та комплекти для надання невідкладної медичної допомоги. Окрім того, українські війська, за даними видання, отримали сучасні засоби зв’язку та обладнання для артилерії. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News