Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Податкова влаштувала "маски-шоу" City.com і вилучає "Айфони"

Середа, 4 листопада 2015, 14:48

У середу співробітники Державної фіскальної служби проводять слідчі дії в київському магазині техніки City.com.

Про це повідомляє Ain.ua.

За даними видання, обшук проводиться за рішенням суду, пов'язаного з кримінальною справою. За словами виконавчого директора магазину Юрія Сторожука, слідчі дії проводять близько 20 співробітників податкової, по справі, пов'язаній з контрафактом товарів Apple.

Заявником виступає Всеукраїнське агентство авторських прав, за скаргами компаній Asbis (офіційний імпортер iPhone в Україну) та "Матрікс".

"Це – спроба тиску на бізнес, імпортери використовують своє монопольне становище і намагаються нав'язати високі ціни, а коли не виходить, звертаються до держорганів", – вважає Сторожук.

За даними видання, в магазині вилучалися смартфони iPhone і планшети iPad, телевізійні приставки Apple TV і так далі.

За словами Сторожука, вилучаються смартфони, на які є дозвільна документація і ті, які користувачі принесли для налаштування або ремонту.

"Обшук проводиться з процедурними порушеннями: не всі співробітники показали посвідчення, не скрізь ведуть слідчі дії з понятими. Ми їх зафіксуємо і будемо боротися в правовому полі", – сказав директор магазину.

За даними видання, в жовтні цього року податкова служба провела обшуки відразу в чотирьох київських інтернет-магазинах у справах про сірий імпорт Apple. За непідтвердженими даними, ці дії були пов'язані із зверненнями з Asbis і ERC.

У березні податківці вже проводили обшуки в City.com.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування