Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура Одещини оголосила підозру помічнику Суркова

Субота, 7 листопада 2015, 10:10

Прокуратура Одеської області повідомила про підозру Ардзінбі - помічникові радника Путіна, Владислава Суркова - у скоєнні злочинів проти нацбезпеки України.

Про це повідомив прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе.

"Прокуратурою заочно повідомлено про підозру громадянину РФ Іналу Ардзінбі у скоєнні тяжкого злочину, а саме у приготуванні до зміни держкордону України, порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 2 ст. 14, ч. 2 ст. 110 КК України)", - зазначив він.

Слідством встановлено, що в період з січня до квітня 2015 року на території РФ підозрюваний у змові з іншими особами Ардзінба займався вербуванням однодумців і створював передумови для незаконного проголошення суверенного державного утворення "Бессарабія" на території Одеської області.

"До складу так званої "республіки" мали увійти території Арцизького, Білгород-Дністровського, Болградського, Саратського, Тарутинського, Татарбунарського, Ренійського, Кілійського, Ізмаїльського районів, що призвело б до незаконної зміни державних кордонів України", - зазначив Сакварелідзе.

Разом з теа Ардзінба підозрюється у скоєнні особливо тяжкого злочину, а саме - в участі у терористичній організації "ДНР" і сприянні її діяльності (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Наприкінці жовтня 2015 року Ардзінба оголошений у міжнародний розшук. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює СО СБУ України в Одеській області.

Як відомо, у травні тодішній голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що СБУ передала до Генпрокуратури матеріали про причетність Владислава Суркова до скоєння злочинів на території України.

За словами Наливайченка, матеріали стосувалися не тільки Суркова, але і його першого помічника Інала Ардзінби.

"Нами спрямовані (в ГПУ) матеріали і епізоди, які, на думку СБУ, є підставою для того, щоб підозрювати і того громадянина Росії, про який Ви згадали (Суркова - ред.), І його першого помічника Інала Ардзінбу у скоєнні злочинів, пов'язаних з тероризмом на території нашої держави, закликами до повалення конституційного ладу і з останніми резонансними підготовками до кримінальних злочинів, у тому числі до кілерським злочинам в Одесі", - сказав глава СБУ.

Відомо також, що Наливайченко неодноразово заявляв про причетність Суркова до злочинів колишньої української влади проти активістів Майдану.

У свою чергу в Генпрокуратурі заявили, що нічого про російський слід у розстрілах на Майдані не знають і попросили Наливайченка прийти на допит і принести докази. 29 жовтня екс-глава СБУ був на допиті в Головному слідчому управлінні ГПУ щодо своїх заяв.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування