Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Кремль, як в часи Голодомору, намагається "стерти" Україну

Субота, 7 листопада 2015, 21:27

Голодомор 1932-1933 років був спробою знищити українську національну ідентичність.

Про це заявив президент Петро Порошенко у відеозверненні з нагоди відкриття у Вашингтоні (США) Меморіалу жертвам Голодомору 1932-1933 років.

"Геноцид-Голодомор – злочин проти українського народу, котрий вчинив радянський тоталітарний режим, в який тоді реінкарнувалася Російська імперія. ... Меморіал у Вашингтоні відкривається у той час, коли Кремль знову, як і в часи Голодомору, намагається стерти Україну з карти світу, коли Україна відстоює свою незалежність, даючи відсіч агресії Росії", - зазначив президент. 

"Голод був спробою поставити українців на коліна, відібрати в нас гідність, знищити нашу національну ідентичність, умертвити надію на право творити свою власну долю на своїй землі. Імперія намагалася зруйнувати основи волелюбної української нації, підірвати нашу духовну культуру й етнічну самобутність", - заявив Порошенко. 

"Смерть знову приходить зі сходу. І я глибоко переконаний у тому, що, як і 80 років тому, ніяка зла московська сила не здатна поставити українців на коліна, змусити нас відмовитися від свободи, незалежності, гідності та соборності," - додав він. 

Геноцид-Голодомор – злочин проти українського народу, котрий вчинив радянський тоталітарний режим, в який тоді реінкарну...

Posted by Петро Порошенко on 7 ноября 2015 г.

7 листопада у Вашингтоні (США) відкрився Меморіал жертвам Голодомору 1932-1933 років, повідомив представник АП.  У церемонії відкриття взяли участь дружина Президента Марина Порошенко, інші офіційні особи.

Українська правда, Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування