Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокати шукають докази того, що Карпюк і Клих не були в Чечні у 1994-95 рр

Неділя, 8 листопада 2015, 00:56

Адвокати українців, яких зараз судять в РФ, за нібито участь в чеченській війні, просять владу України допомогти зі збором потрібної захисту інформації.

Про це адвокати розповіли в ефірі "Громадського радіо".

Адвокати Марина Дубровіна та Дока Іцлаєв приїхали до Києва, щоб зібрати докази невинності своїх підзахисних Станіслава Клиха та Миколи Карпюка. Їх звинувачують у тому, що вони брали участь у військових діях у Чечні в 1994 - 95 роках на боці чеченців.

"Складно робити прогнози, але суд присяжних організований по іншому і якщо ми надамо достатньо доказів, що в цей час і Станіслав і Микола перебували в Україні, а не в Чечні наші шанси серйозно зростуть", - вважає адвокат Марина Дубровіна.

Вона додала, що обидва підзахисних заявили, що наприкінці грудня 1994 року і до квітня 1995 не знаходилися в Чечні.

Інший адвокат Дока Іцлаєв пояснив що їх приїзд до Києва пов'язаний якраз зі спробою зібрати докази невинності підзахисних.

"Ми сьогодні приїхали до Києва провели ряд зустрічей і спробували донести до влади важливість надання доказів невинності Миколи та Станіслава. Те, що досі відбувалося в цьому питанні - це нетерпиме ставлення влади України до власних громадян", - заявив він.

Він також зазначив, що українські правоохоронні органи заявили про готовність працювати, але на сьогоднішній день не зроблено нічого.

Адвокати також нагадали, що їхніх підзахисних катували на початкових стадіях цього слідства. Показання всі були вибиті в період з березня по жовтень минулого року і всі сліди на їхніх тілах про це свідчать. Після того як у них з'явився реальний адвокатський захист, уже повідомлення про катування не надходять.

Карпюка російська влада викрала в березні 2014 року, а Клиха затримали в місті Орел в серпні 2014 року. Наприкінці серпня 2015 року слідком Російської Федерації, заявив, що передав до суду кримінальну справу стосовно Карпюка і Клиха за звинуваченням в участі у боях проти російських військових на стороні чеченських ополченців наприкінці грудня 1994 року і до квітня 1995 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...