Влада Єгипту: бортові самописці А321 зафіксували сторонній шум

Неділя, 8 листопада 2015, 06:31

На останніх секундах запису бортових самописців російського А321 чутний сторонній шум.

Про це заявив голова міжнародної комісії з розслідування причин катастрофи лайнера Айман аль-Мукаддам, передає BBC.

При цьому, за його словами, у єгипетської влади поки немає конкретної версії, через що зазнав аварії російський літак, розглядаються всі можливі сценарії того, що сталося.

В даний час слідство продовжує збирати інформацію, сказав аль-Мукаддам.

"На останніх секундах запису мовного реєстратора переговорів у кабіні екіпажу чути шум ... Для визначення джерела походження шуму буде застосований метод спектрального аналізу сигналів", - додав він.

Уламки російського А321 будуть доставлені до Каїра в безпечне місце. Аль-Мукаддам також вказав, що обидва "чорні ящики" були знайдені в перший день аварії.

За словами голови комісії, розкид уламків складає більше 12 км і не всі з них вдалося знайти.

Виявлені уламки поки не дозволяють визначити характер впливу, додав він.

Як повідомлялося, комісією з розслідування катастрофи літака А321 в Єгипті проведено попередній аналіз скопійованої і розшифрованої інформації бортових параметричного (FDR) і звукового (CVR) реєстраторів повітряного судна.

Бортовий параметричний реєстратор припинив запис в польоті у процесі набору висоти на ешелоні 308 (9400 м). До цього моменту політ проходив в штатному режимі, інформації про відмови систем і агрегатів літака зареєстровано не було.

Літак Airbus A321 російської авіакомпанії "Когалимавіа" розбився на Синайському півострові 31 жовтня. Загинули всі 224 людини, що знаходилися на борту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування