Порошенко: Вимоги ЄС про антикорупційну прокуратуру виконано

Неділя, 8 листопада 2015, 12:03

Президент Петро Порошенко заявив, що виконав вимогу ЄС про оновлення комісії з обрання кандидатів на посади в антикорупційній прокуратурі, хоча дані Генпрокуратури свідчать про зворотнє.

Так, 6 листопада Порошенко в інтерв’ю програмі Conflict Zone, що виходить на каналі Deutsche Welle, заявив, що після критики з боку ЄС було оновлено склад конкурсної комісії.

"Наступного ж дня ми усунули цих людей з конкурсної комісії і включили тих, кого пропонував Європейський Союз, включно з паном Кесслером", - сказав Порошенко у розмові, яка вийде в ефірі англомовного телеканалу DW 11 листопада.

Відео уривку розмови на сайті не оприлюднено, але "Європейській правді" в українській редакції DW підтвердили, що такий фрагмент дійсно був в інтерв’ю.

У свою чергу у прес-службі Адміністрації президента підтвердили, що Кесслера найближчим часом має бути внесено до складу представників парламенту у комісії з обрання кандидатів на посади в антикорупційній прокуратурі.

"Зараз м'яч на полі Верховної Ради. Президент звернувся до парламенту з пропозицією, аби один з представників від фракцій був замінений на Кесслера", - зазначили в АП.

Як відомо, 6 листопада на сайті ГПУ з’явилася інформація щодо змін у складі комісії. Замість двох представників ГПУ Юрія Грищенка та Миколи Садового до її складу увійшли представники громадських організацій Йосиф Зісельс та Тарас Ткаліч.

Жодної згадки про призначення до складу комісії Кесслера немає. Також у складі комісії залишається одіозний заступник генпрокурора Юрій Севрук, на заміні якого наполягали представники ЄС. 

Слід також зазначити, що 5 листопада у Верховній Раді зареєстрований проект постанови щодо оновлення складу представників парламенту у комісії.

Документ пропонує включити до комісії Кесслера, але натомість відкликати прокурора США Мері Батлер. Тобто у разі прийняття цієї постанови у Раді включення Кесслера до складу комісії не може вважатися виконанням вимог ЄС.

Європейська правда, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News