Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Держдумі просять внести співробітників Charlie Hebdo до списку санкцій

Понеділок, 9 листопада 2015, 05:00

Депутат Держдуми від КПРФ Вадим Соловйов підготував звернення до МЗС РФ з проханням включити співробітників журналу Charlie Hebdo, що розмістили карикатури на тему катастрофи А312, в санкційні списки РФ.

Про це пишуть "Известия".

Російський депутат вважає, що після цього громадяни Франції, а також влада країни, яка ніяк не відреагував на вчинок журналістів, зроблять висновки з інциденту.

У Московському Бюро з прав людини більш ефективним вважають подачу позовів до Європейського суду про відшкодування родичам загиблих моральної шкоди, а також звернення в європейські правозахисні організації і Європейський парламент.

Соловйов вважає, що Charlie Hebdo образив всіх громадян РФ, тому співробітники журналу заслуговують довічного включення в "чорні списки" Росії і їм "не місце на нашій землі".

Скандал вибухнув вранці в п'ятницю, коли в свіжому номері журналу з'явилися дві карикатури. На першій - бородатий чоловік у бедуїнському одязі і з автоматом, на голову якого падають уламки літака. "Ісламська держава": Росія інтенсифікує бомбардування", - свідчить підпис.

Друга карикатура озаглавлена "Небезпеки російських лоу-костів". На жовтому фоні - людський череп в темних сонцезахисних окулярах. На задньому плані - останки людських тіл, калюжа крові і остов палаючого літака. "Треба було мені летіти компанією Air Cocane", - лунає з вуст черепа.

Раніше повідомлялося, що в Росії на співробітників Charlie Hebdo пропонують порушити кримінальну справу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування