Якщо Крим не братиме енергію, Україна заощадить вугілля - Укренерго

Четвер, 10 грудня 2015, 12:24

Україна не матиме жодних негативних наслідків, якщо анексований Росією Крим відмовиться споживати електроенергію з української енергосистеми.

Про це заявив начальник управління інформаційної політики "Укренерго" Зиновій Буцьо, повідомляють Крим. Реалії.

Так він прокоментував заяву російського глави Криму Сергія Аксьонова про те, що півострів "не потребує української електроенергії".

"Якщо не будуть брати енергію – ми заощадимо вугілля, більше залишиться для України. Але так не стоїть питання, це не питання "Укренерго". Нехай обходяться без нашої енергії. Можливо, йому (Криму – ред.) і не дадуть цю енергію. Це питання не "Укренерго", це питання Криму – потрібна їм енергія або не потрібна", – сказав представник "Укренерго".

Після відновлення поставок електрики на півострів по ЛЕП "Каховська - Титан" 8 грудня російський глава Криму Сергій Аксьонов заявив, що кримська влада не планує знову співпрацювати з Україною в питаннях поставок електроенергії.

Як відомо, наприкінці листопада в Криму через пошкодження опор ЛЕП у Херсонській області сталося відімкнення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України. Крим зараз забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації, дизельними генераторами, завезеними з Росії, а також по енергомосту з Кубані.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування