"Самопоміч" відмовляється голосувати, поки не вирішено питання Кривого Рогу

Четвер, 10 грудня 2015, 12:53

Фракція "Самопоміч" не братиме участь у голосуваннях у парламенті, поки не буде прийнято рішення про призначення повторних виборів у Кривому Розі.

Про це пише у четвер у своєму Facebook депутат від фракції Єгор Соболєв

"Самопоміч припиняє голосувати за будь-які рішення у Верховній Раді поки не буде знайдено вихід для жителів Кривого Рогу, яких сьогодні поліція знову припинила пускати до їхньої мерії", - наголосив депутат.

"Ніхто з Блоку Петра Порошенка наразі не готовий стати співавтором закону про призначення виборів у Кривому Розі. Це ставить під загрозу цивілізований вихід з кризи, яка виникла внаслідок фальсифікації там виборів. Фракція президента є найбільшою у парламенті і без неї жодне рішення ухвалити неможливо", - зазначає Соболєв.

Депутата також підтримав його колега з фракції "Народний фронт" Леонід Ємець.

Виступаючи з місця на засіданні ВР у четвер, він нагадав, що Тимчасова спеціальна комісія прийняла рішення, що встановити результати голосування другого туру в Кривому Розі неможливо і рекомендувала парламенту призначити позачергові вибори.

Ємець зазначив, що поки це питання не буде поставлене на розгляд, теж відмовляється голосувати.

Водночас, як повідомляє прес-центр ВР, спікер Володимир Гройсман доручив Апарату парламенту забезпечити невідкладний розгляд законопроекту про вибори мера міста Кривий Ріг у профільному комітеті з тим, щоб подати його на розгляд парламентарів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування