Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Деканоїдзе обіцяє, що скоро в поліції з'являться детективи

Четвер, 10 грудня 2015, 13:45

Глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявила, що переатестація колишніх співробітників міліції після Київської області та Києва пройде у Львові та Хмельницькому.

Про це вона заявила в четвер під час звіту "антикорупційного" блоку уряду.

"Патрульна поліція - це обличчя нової України. Ми повинні ось так починати будувати державу", - заявила вона.

Деканоїдзе нагадала, що переатестація колишніх співробітників МВС у Києві почалася 18 листопада. "У лавах поліції залишаться тільки ті люди, які є професіоналами, чесні і готові змінитися", - сказала вона.

За її словами, атестація в Києві і Київській області триватиме 6 місяців. "Після Києва будуть Львів та Хмельницький", - сказала вона.

"Завтра о 16 годині відкриється центр рекрутинга, який буде займатись відбором переатестацією і оцінкою поліцейських. Жодна людина з поліції у центрі не залучена. Там працюють дуже кваліфіковані люди, яких наймають міжнародні партнери", - повідомила вона.

Вона також заявила, що була змінена структура департаменту внутрішньої безпеки.

"Він (департамент – ред.) має стати мостом між суспільством і апаратом Нацполіціі. Буде створений колл-центр, де кожен громадянин зможе зателефонувати і сказати, що є якась проблема", - розповіла Деконаідзе.

За її словами, також з часом в Поліції з'являться детективи.

"Ми поступово будемо міняти функціонал, будемо об'єднувати слідчих і розшук. Будемо створювати детективів, які будуть працювати, як одна команда", - сказала вона.

"Поступово нові закони, поступово нові зарплати. Сподіваюся на підтримку парламенту, президента та уряду. Якщо не буде нормальної зарплати у поліцейського, то боротися проти корупції не зможемо", - сказала вона.

При цьому найбільшою проблемою вона назвала скепсис

"Найбільша проблема, - це скептицизм, люди, які говорять, що у нас нічого не вийде. А щоб побороти корупцію, щоб країна стала справжньою демократичною країною, треба дуже багато працювати", - сказала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування