Комітет ВР не зміг знайти консенсус щодо Кривого Рогу - Ємець

Четвер, 10 грудня 2015, 16:10

Парламентський комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування обговорив проект закону про призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу, але не висловив однозначної позиції.

Про це повідомив голова тимчасової слідчої комісії з розслідування фальсифікацій на виборах в цьому місті депутат від "Народного фронту" Леонід Ємець у четвер після закритого засідання, передає "Інтерфакс-Україна".

"Комітет голосами розділився навпіл, відповідно, рішення прийняти не зміг. І рішення прийматиме Верховна Рада", - сказав він.

Ємець зазначив, що законопроект пройшов необхідну процедуру обговорення в комітеті.

Як повідомлялося, у Верховній Раді в четвер був зареєстрований законопроект №3613 про призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу. Пропонується призначити позачергові вибори на 27 березня 2016 року.

Народний депутат з фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв заявив, що їх фракція не підтримуватиме жодних рішень у парламенті до прийняття цього закону.

На сайті ЦВК була оприлюднена інформація, згідно з якою представник "Опозиційного блоку" Юрій Вілкул переміг у другому турі виборів міського голови Кривого Рогу, що пройшов 15 листопада.

Кандидат від "Самопомочі" Юрій Мілобог подав скарги на порушення під час виборчого процесу, відкрито кримінальне провадження за фактами фальсифікацій.

Різниця між кандидатами склала 752 голоси (0,42% проголосували), при цьому в 6 з 7 районів міста лідирував Мілобог.

Жителі Кривого Рогу, не згодні з результатами виборів мера, вимагають скасування рішення міськвиборчкому. Разом з тим, голова ЦВК Михайло Охендовський заявив, що у ЦВК немає підстав ставити під сумнів результати виборів.

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань перевірки фактів порушень під час голосування на виборах мера Кривого Рогу рекомендувала призначити позачергові вибори.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування