Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд продовжив арешт Штепи до 7 лютого

Четвер, 10 грудня 2015, 21:23

Червонозаводський райсуд Харкова продовжив запобіжний захід щодо екс-мера Слов'янська Нелі Штепи на 60 днів, до 7 лютого.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення в четвер винесла колегія суддів під головуванням Дениса Чудовского.

Крім того, під час судового засідання продовжився допит свідків захисту (були допитані два свідки).

Як повідомлялося, Штепа була арештована 13 липня 2014 року.

Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

5 листопада 2014 року колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила направити виробництво за звинуваченням Штепи в апеляційний суд Харківської області для звернення до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності.

У мотивувальній частині ухвали суд посилався на те, що злочини, інкриміновані Штепі, відбувалися на території Слов'янська, тобто не в рамках територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова.

Крім того, свідки у справі живуть в Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може призвести до затягування термінів розгляду справи.

ВССУ виніс ухвалу про розгляд справи стосовно Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...