Через 10 років Україна буде в стані експортувати природній газ – Яценюк

П'ятниця, 11 грудня 2015, 09:45

Прем'єр Арсеній Яценюк заявляє, що за 10 років Україна зможе експортувати природній газ, а Росія перестала бути для Києва "газовим диктатором".

Про це Яценюк заявив під час години запитань до уряду у п'ятницю в парламенті.

"Росія перестала бути газовим диктатором по відношенню до України. Ми позбулися російської газової наркотичної залежності", - наголосив Яценюк.

"Сьогодні ми запустили реверсний потік. Завдяки тому, що у 2014 році разом з європейськими партнерами ми запустили реверсний потік, ми вигнали всіх посередників з НАК Нафтогаз", - сказав він.

"Ми не маємо жодних угод, де присутні сумнозвісні українські олігархи, а маємо прямі угоди з прозорими європейськими постачальниками", - сказав він і додав, що вдалося зменшити ціну і диверсифікувати постачальників газу.

Він зазначив, що рік тому ціна на газ була 500 доларів. "Я скажу вам, яка ціна є – вже 250 доларів. В першому кварталі наступного року завдяки прямим контрактам з європейцями і тому, що ми подали в суд на російський Газпром, ціна буде ще нижча, ніж в поточному кварталі", - сказав він.

"Наша мета протягом 10 років взагалі позбавитись імпортного природнього газу, збільшити власний видобуток і стати повністю енергетичною країною. Через 10 років Україна буде в стані експортувати природній газ", - зазначив Яценюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування