Чиновники Міноборони влаштували огляд "Межигір'я" як своєї власності

П'ятниця, 11 грудня 2015, 12:26

7 грудня чиновники Міноборони і Адміністрації президента приїхали у "Межигір'я" з оглядом на предмет того, чи можна забрати комплекс у відання Міноборони і влаштувати там реабілітаційний центр для бійців АТО.

Про це йдеться у сюжеті проекту "Схеми".

Підставою для такого огляду стала відповідна жовтнева ініціатива президента Петра Порошенка.

"Вчора я запропонував уряду, як на мене, дуже цікаву ініціативу: передати сумнозвісне "Межигір'я" у відання Міністерства оборони України для створення на його базі всеукраїнського реабілітаційного центру для учасників АТО", – казав він тоді.

Нинішні коменданти "Межигір'я", які доглядають за комплексом, провели чиновникам огляд території та приміщень. Вони заявили, що резиденція не пристосована для розміщення людей на реабілітацію. На думку комендантів та активістів, виходом може бути хіба будівництво нового комплексу на території "Межигір'я" – це буде дешевше, ніж переобладнувати існуючі будівлі.

Чиновники Міноборони і АП визнали, що наразі, крім слів Порошенка, жодних документів про передачу комусь комплексу немає.

У свою чергу активісти побоюються, що під прикриттям необхідності реабілітації бійців АТО комплекс можуть передати високим чиновникам і генералам, закрити його для відвідувачів і знову почати утримувати за державний кошт. Вони пообіцяли не допустити цього.

Як відомо, наразі "Межигір'я" перебуває під арештом як речовий доказ проти Януковича і до остаточного судового рішення не може бути нікому передано.

Наразі розслідування відповідної справи зупинено, оскільки ним вже має займатися Національне антикорупційне бюро, однак воно ще до кінця не сформоване і не може приймати справу від Генпрокуратури. У свою чергу сама ГПУ вже втратила право на це розслідування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News