Посол США перерахував свої очікування від України в 2016 році

П'ятниця, 11 грудня 2015, 14:48

Серед основних завдань української влади в 2016 році - проведення децентралізації, дерегуляції, приватизації державних компаній і реформа енергетичного сектору.

Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт в ході виступу перед Американською торговою палатою в Києві 10 грудня, передають Українські новини.

"Хотів відзначити ще один момент на 2016 рік - робота Кабінету Міністрів, спрямована на прискорення дерегуляції і створення умов, що сприяють внутрішнім і зовнішнім інвестиціям", - сказав він.

Пайє наголосив, що іноземні інвестиції прийдуть в Україну, тільки якщо стане зрозуміло, що хабарі і регулювання залишилися позаду.

За словами посла, він очікує прийняття Верховною Радою у другому читанні змін до Конституції в частині децентралізації ще до кінця нинішньої сесії парламенту.

Крім того, Пайєтт розраховує на активізацію приватизації державних підприємств в 2016 році.

У контексті реформи енергетичного сектору важливою є імплементація нового статуту національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", зазначив він.

Посол додав, що вважає великим досягненням прийняття Радою 10 грудня нової редакції закону "Про державну службу", який дозволить розпочати реформу сектора держслужби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування