Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США: РФ й далі ухиляється від виконання "Мінська"

Субота, 12 грудня 2015, 03:02

Офіційна Москви продовжує ухилятися від виконання мінських домовленостей, не визнавати своєї агресії та намагається перевести процес врегулювання в Україні в зовсім інше русло.

Про це в ході засідання Ради безпеки ООН в Нью-Йорку (США) заявила представник США в Організації Об'єднаних Націй Саманта Пауер, передають Українські Новини.

"У жовтні Президент (Росії Володимир) Путін заявив про прихильність стандартам, передбаченим "мінськими домовленостями", погодився, що терміново необхідно узгодити механіку проведення виборів за цими стандартами. Проте з того часу сепаратисти відкидали пропозиції України та ОБСЄ через те, що вони включали такі елементи як доступ для вільних ЗМІ і проукраїнських політичних партій", - сказала вона.

Пауер резюмувала, що в результаті жителі на непідконтрольною українській владі території Донбасу не змогли обрати своїх представників одночасно з місцевими виборами в Україні.

Вона зазначила, що для досягнення миру в Україні щоденні порушення по лінії зіткнення повинні припинитися, важке озброєння необхідно відвести від лінії фронту та Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) необхідно відкрити весь доступ, аж до кордону.

При цьому Пауер підкреслила, що легітимні місцеві вибори необхідно провести на Донбасі в відповідно до українського законодавства і стандартів ОБСЄ при спостереженні ОБСЄ.

Вона назвала проведення законних виборів на Донбасі ключем до виконання "мінських домовленостей".

Пауер зазначила, що ці заходи повинні супроводжуватися забезпеченням виконання закону про особливий статус Донбасу і введенням в силу закону про амністію.

Як повідомляли Українські Новини, США вважають неприпустимим затягування проведення виборів на Донбасі.

США наполягають на тому, щоб Росія сприяла створенню умов для проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування