У БПП упевнені, що вибори мера Кривого Рогу призначать перед новим роком

Субота, 12 грудня 2015, 19:59

Верховна Рада повернеться до розгляду законопроекту про призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу на 27 березня 2016 року протягом наступного пленарного тижня - 22-25 грудня, і депутатам вистачить голосів, щоб його ухвалити.

Про це заявив перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко, пишуть Українські Новини.

"Коли цей законопроект голосували, не дала голосу фракція Олега Ляшка ... Але я впевнений, що на наступному тижні знову буде винесено цей законопроект, і впевнений, що ми знайдемо голоси. Це рішення політичне, але я впевнений, що ми його приймемо" , - заявив Кононенко.

Він уточнив, що наступний пленарний тиждень відбудеться 22-25 грудня, а наступного календарного тижня позачергових засідань не буде, хоча раніше обговорювалася можливість проведення такого 17 грудня.

Він також висловив упевненість, що 22-25 грудня буде винесений на голосування питання дострокового припинення депутатських повноважень обраних мерами Владислава Атрошенка та Бориса Філатова (позафракційні, обрані мерами Чернігова та Дніпропетровська), а також склали повноваження Злати Огневич (фракція "Радикальної партії"), Миколи Мартиненка (фракція "Народний фронт") і виключеного з БПП Олега Барни.

Як відомо, після місцевих виборів і оголошення переможцем на них кандидата від Опозиційного блоку Юрія Вілкула у Кривому Розі почалися мітинги з вимогою переглянути підсумки волевиявлення.

7 грудня Криворізька міська виборча комісія звернулася до Верховної Ради з проханням призначити вибори міського голови у зв’язку з чисельними порушеннями при голосуванні і навмисним зривом перерахунку голосів.

10 грудня Верховна Рада не змогла визначитися щодо питання проведення позачергових виборів 27 березня 2016 року: кількаразове сигнальне голосування за законопроект №3613 засвідчило відсутність достатньої кількості голосів.

При цьому ВР відмовилася взяти до відома звіт тимчасової спеціальної комісії з питань перевірки фактів порушень під час проведення повторного голосування на виборах мера Кривого Рогу.