Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄК хоче вдосконалити прикордонслужбу Євросоюзу

Неділя, 13 грудня 2015, 06:42

Євросоюз потребує вдосконалення європейського агентства з охорони кордонів Frontex для ефективного захисту зовнішніх кордонів ЄС.

Про це заявив єврокомісар з питань цифрової економіки та інформаційного суспільства Гюнтер Еттінгер в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag, передають "РИА Новости".

"Європейське агентство з охорони кордонів Frontex має бути вдосконалене до версії Frontex 2.0, необхідне збільшення числа співробітників з 350 осіб на даний момент до 5 тисяч", - повідомив він.

При цьому єврокомісар зазначив, що потрібно збільшувати кількість місць не в імперативному порядку, а тимчасово приймати на роботу співробітників поліції і прикордонслужб країн-членів союзу. Frontex, в свою чергу, може висувати державам ЄС пов'язані з цим пропозиції.

Перший віце-голова Єврокомісії Франц Тіммерманс підтримав цю позицію.

"Зовнішні кордони ЄС - це наші спільні кордони, а не просто національні кордони країн-членів союзу. Тому ми зобов'язані захищати їх разом", - сказав він.

"Якщо ми зазнаємо невдачі в захисті зовнішніх кордонів, впаде не тільки Шенгенська зона, впаде вся Європа", - додав Тіммерманс.

За останніми даними Міжнародної організації з міграції, в нинішньому році в Європу прибули 985 312 біженців та мігрантів. Більш усього переселенців прийняла Греція - понад 800 тисяч людей. При цьому на шляху до Європи загинули або пропали безвісти майже 3,7 тисячі чоловік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування