Заступник Пивоварського розповів, як депутати приносили "схеми"

Неділя, 13 грудня 2015, 10:58

За час перебування на посаді заступника міністра інфраструктури депутати Верховної Ради приходили і просили запустити "фантастичні схеми", які нібито погоджені з першими особами.

Про це в ефірі "Громадського" розповів заступник міністра інфраструктури Володимир Омелян.

"В мене було декілька контактів, в тому числі із депутатами Верховної Ради, які приходили і говорили, "давайте ми зараз тут запустимо фантастичну схему, яка вже погоджена із першими особами держави", - розповів заступник.

За його словами, він неодноразово просив принести документи з підписами цих перших осіб, щоб подивитися хто ж це, але, після цього ці люди зникали і жодного продовження розмов не було.

"Насправді, сказати важко, що є "смотрящій в цьому розумінні, як це було за часів Януковича, коли був "Торговий дім Українські залізниці" і будь-які закупівлі проходили через нього". Постійно вистрілюють люди напівсумнівної репутації, які кажуть що тут має бути ось таким чином, бо все погоджено", - зазначив заступник міністра.

Тим не менше, за словами Омеляна, відбуваються дивні речі, і міністерство відчуває тиск, і замість того, щоб він слабшав, він в окремих випадках навіть посилюється.

Відповідаючи на питання про те, хто ж конкретно приходив і просив, Омелян зазначив, що це непрості народні депутати, які приїжджають на дорогих автівках.

"Випадки ці були і будуть постійно, до того часу поки це буде безкарно", - конставтував Омелян.

Як приклад, він навів ситуацію з "Південно-Західною залізницею", яка була багато в чому показовою і для команди Пивоварського і для суспільства.

"Ми сподівалися, що винуватці у розкраданні цієї залізниці сядуть за грати і це стане серйозним сигналом для усіх інших. Але нажаль цього не відбулося з незрозумілих для мене причин", - зазначив він.

Крім того, Омелян заявив, що у випадку з "Південно-західною залізницею", сам прем’єр-міністр порушував це питання і давав чіткі вказівки  суворого характеру розібратися, покарати винуватих, але на жаль винуватих покарано не було.

Як відомо, у п'ятницю Пивоварський повідомив, що вирішив піти з посади міністра інфраструктури.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування