Далекобійники записали відео для Путіна. Вимагають референдум

Неділя, 13 грудня 2015, 13:30

У Росії далекобійники, які страйкують з середини листопада, записали відеозвернення до президента РФ Володимира Путіна, в якому привітали його з Днем Конституції і озвучили вимогу провести референдум щодо скасування "Платона".

Як відомо, "Платон" - нові правила, за якими з автомобілів вагою понад 12 тонн з 15 листопада стягується плата за проїзд федеральними  трасами. Водії з декількох десятків регіонів понад місяць проводять акції проти нової системи. Частина з них розбила табори в Хімках і на Каширському шосе.

У відео протестуючі заявили, що "перечитали текст конституції" і дійшли висновку, що лише народ може приймати рішення, що стосуються всіх громадян країни.

"Ми перечитали текст Конституції. Третя стаття свідчить, що єдиним джерелом влади в РФ є її багатонаціональний народ. Проте по факту це не так. З 11 листопада страйкує більша частина вантажоперевізників. Згідно з соціологічними опитуваннями, понад 70% підтримують наш страйк. Однак наші вимоги по "Платону" так і не скасовано. Значить, плата за дороги важливіше, ніж люди країни", - наголошується у відеозверненні. 

"Якщо народ у нашій країні більше нічого не вирішує, будьте ласкаві, приведіть текст Конституції у відповідність з дійсністю. Але є й інший вихід. Ми вимагаємо провести референдум про скасування системи збору платежів за проїзд по федеральних дорогах для автомобілів масою понад 12 тонн. Рішення референдуму буде прийнято нами, яким би воно не було", - додали водії.

Дождь

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування