Джемілєв розповів, як бачить морську блокаду Криму

Понеділок, 14 грудня 2015, 13:54
Джемілєв розповів, як бачить морську блокаду Криму
Крим.Реалії

Один з лідерів кримських татар, уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв вважає, що морську блокаду Криму можна влаштувати рішенням РНБО або НАТО.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу", оприлюдненим у понеділок.

За його словами, від активістів, які беруть участь у блокаді, надійшла інформація про катери, які перевозять вантажі в бік Криму.

"Тому і з'явилася ідея морської блокади. Хтось, може, подумав, що у нас там є катери, які можуть заблокувати Крим, але їх немає, це можна зробити рішенням РНБО України або рішенням НАТО", - каже Джемілєв.

"Йдеться про те, щоб здійснити контроль над катерами і кораблями, які направляються в нейтральні води, оскільки надходила інформація, що якісь кораблі там передають товари російським кораблям".

На питання, як цю блокаду можна організувати, Джемілєв відповів:

"Швидше за все, контроль буде здійснюватися в портах, а не на морі. Я так думаю, хоча деталей не знаю. Це має бути з нашого боку організовано (з боку держави Україна).

Як повідомлялося раніше, координатор акції громадської блокади Криму Ленур Іслямов анонсував морську блокаду після транспортної та енергетичної блокади Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування