Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Публікацію "безвізового" звіту відклали через законодавчі нестиковки

Вівторок, 15 грудня 2015, 09:13
Публікацію безвізового звіту відклали через законодавчі нестиковки

Оприлюднення звіту про стан виконання Україною Плану дій візової лібералізації (ПДВЛ) відкладено через невідповідність поправок до закону Нацагенції з повернення та управління незаконно виведеними активами вимогам Єврокомісії.

Про це йдеться в статті "Європейської правди" "Два кроки від безвізового режиму – чому Єврокомісія скасувала "безвізову доповідь".

Так, виявилося, що закон про Нацагенцію з повернення та управління незаконно виведеними активами, підписаний президентом Петром Порошенком 9 грудня, не отримав експертного висновку Єврокомісії.

"Тоді ж – наприкінці минулого тижня – в АП отримали чіткий сигнал з Брюсселя: з такою редакцією закону про Нацагенцію Україна не отримає позитивний висновок ЄК", - йдеться у статті.

Згідно з документами, які бачила ЄвроПравда,  саме цей закон (а точніше – правки, внесені до нього Радою до другого читання) "стали ключовою перешкодою для звіту, в якому ЄК констатувала би безумовне виконання ПДВЛ Україною".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що публікацію звіту щодо безвізового режиму для України і Грузії відклали на час після саміту 17-18 грудня.

Водночас пізніше в ЄС заявили, що до кінця року доповіді про виконання ПДВЛ будуть оприлюднені.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування