Куратором з питань України у Пентагоні стала людина Байдена

Вівторок, 15 грудня 2015, 11:38

Заступником міністра оборони США з питань Росії, України, Євразії, Західних Балкан та контролю за звичайними озброєннями з понеділка став Майкл Карпентер.

Про це повідомляє Foreign Policy.

Карпентер раніше займав посаду спеціального радника віце-президента США з питань Європи та Євразії.

Він замінив Евелін Фаркас, яка досить несподівано у жовтні пішла у відставку на тлі розмов про гострі розбіжності з адміністрацією президента США щодо багатьох питань, в тому числі допомоги українським військовим летальним озброєнням.

Після своєї відставка вона сказала, що деякі її "особисті думки" можуть "трохи відрізнятися від позиції нинішньої адміністрації" по Україні і Росії, в тому числі щодо розміщення американських військ у східноєвропейських державах-членах НАТО, і забезпечення "летальною оборонною допомогою України, в першу чергу протитанковою зброєю".

Карпентер прийшов на посаду безпосередньо із офісу віце-президента Джо Байдена, а значить, він добре поінформований про політику Білого дому в Європі і зокрема, щодо України.

До цього Карпентер провів 12 років у Державному департаменті США, працюючи на різних посадах, пов’язаних із зв’язками з Росією та НАТО, і працював в якості директора з питань Росії в Раді національної безпеки.

Байдена називають головним прихильником України у Білому домі. Починаючи з лютого 2014 року, віце-президент США чотири рази відвідав Україну.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування