Польща буде консультантом і "плацдармом" України щодо торгівлі з ЄС

Вівторок, 15 грудня 2015, 13:53

Польща надаватиме консультації Україні щодо запуску Зони вільної торгівлі з Євросоюзом та стане провідником українських продуктів на європейських ринок.

Про це сказав президент Петро Порошенко на спільній із президентом Польщі Анджеєм Дудою прес-конференції.

"Домовилися опрацювати нові шляхи торгово-економічної співпраці, особливо після започаткування з 1 січня поточного року поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з Європейським Союзом", - сказав Порошенко.

Реклама:

"Однією з форм практичної підтримки буде надання консультативної допомоги як українському бізнесу, так і українському уряду з боку Польщі, і створення можливості використання Польщі як плацдарму для проникнення продуктів українських виробників на європейський ринок", - заявив він.

Порошенко також наголосив, що "Польща є нашим добрим, надійним стратегічним партнером".

Він повідомив про домовленість про перезапуск консультативного комітету президентів України і Польщі.

ВІДЕО ДНЯ

"Наповнення нашого стратегічного партнерства новими проектами й ініціативами, які повністю погоджені. Йдеться не лише про двосторонню співпрацю, а про питання регіональної безпеки й оборони", - сказав український президент.

Він також подякував польському лідеру за підтримку України на шляху до отримання. безвізового режиму з ЄС.

Порошенко зазначив, що Польща – лідер за кількістю наданих українцям "шенгенських" віз, і що така відкритість Польщі має бути прикладом для інших країн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News