ФСБ задіяло військовий корабель, щоб захистити від фотосесії з українського корабля

Середа, 16 грудня 2015, 07:16

У ФСБ РФ виправдовують використання військових кораблів для супроводу платформи "Таврида", що змінила "вишки Бойка", необхідністю захистити їх від українських кораблів.

Про це йдеться в повідомленні прикордонслужби ФСБ, передає ТАСС.

За їх повідомленням, "довелося направити" за запитом "Чорноморнафтогазу" сторожовий корабель "Аметист".

За даними прикордонного управління, 15 грудня в 10:15 мск до самопідйомної плавучої бурової установки (СПБУ) "Таврида", що належить "Чорноморнафтогазу", підійшов корабель Держприкордонслужби України.

"Командир корабля зв'язався по радіостанції з СПБУ "Таврида" з вимогою надати інформацію про склад екіпажу і цілі знаходження російської бурової установки в даному районі. Капітан СПБУ розуміючи, що українська сторона не має повноважень на запит подібного роду, інформацію не надав", - заявили в прес-службі.

Потім український корабель попрямував на об'єкти "Чорноморнафтогазу", що знаходяться на Голіцинському газоконденсатному родовищі, де "здійснив їх фото- і відеозйомку", - поскаржились в ФСБ.

"Для забезпечення безпеки судокоманди "Тавриди ", а також захисту та охорони економічних інтересів Російської Федерації, в даний район був направлений прикордонний сторожовий корабель 2 рангу "Аметист" Прикордонного управління ФСБ Росії по Республіці Крим, - заявили в прикордонуправлінні.

"Прибувши в район Одеського та Голіцинського родовищ, що належать Україні, "Аметист" виявив поруч з СПБУ два військові кораблі ВМС України".

Зараз російський сторожовик продовжує патрулювання району Чорного моря, де працює "Чорноморнафтогаз", для забезпечення "економічних та інших законних інтересів РФ", зазначили в прикордонній службі РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування