Лише Мінінфраструктури вказало, що має радників-іноземців

Середа, 16 грудня 2015, 12:41

Ряд міністерств проігнорували інформаційний запит щодо кількості іноземних чиновників з українським громадянством в їх лавах.

Про це у середу повідомляє сайт "Доступ до правди".

Користувач ресурсу "Доступ до правди" цікавився в уряду, скільки іноземних високопосадовців отримали українське громадянство в 2015 році та зайняли посади в українському уряді.

Такожв запиті містилося прохання перелічити іноземних радників міністрів, які займають цей пост офіційно.

9 міністерств – Міноборони, Міносвіти, МВС, МОЗ, Мінекології, Мін’юст, Мінекології, Мінагрополітики, Міненергетики – відповіли, що таких осіб у них немає.

Лише Міністерство інфраструктури зазначило, що в них є радники-іноземці, та й ті працюють на громадських засадах та не є державними службовцями.

Водночас решта міністерств не відповіли вчасно на інформаційний запит, порушивши тим самим закон "Про доступ до публічної інформації".

У свою чергу департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів повідомив, що серед міністрів є особи, які були іноземцями та отримали українське громадянство у 2014 році.

Це міністр фінансів Наталія Яресько, міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус, міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі.

Серед штатних радників прем’єра, віце-прем’єр-міністрів та міністра Кабінету міністрів немає осіб, які отримали українське громадянство у 2015 році, зазначив секретаріат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...