Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США вперше за 9 років підвищили процентну ставку

Четвер, 17 грудня 2015, 00:47

Федеральна резервна система США підвищила базову процентну ставку до рівня 0,5%.

Про це повідомляється на сайті регулятора, передають "Українські новини".

ФРС констатує, що економічна активність в країні зростає в помірному темпі. Зокрема, демонструє подальше поліпшення житловий сектор і знижується безробіття.

Інфляція знаходиться на більш низькому рівні, ніж визначений у якості цільового прогнозу показник у два відсотка. У той же час інфляція, як очікується, в середньостроковій перспективі зросте до двох відсотків, ринок праці продовжить зміцнюватися.

"Враховуючи економічну перспективу і визнаючи, що для того щоб вжиті заходи вплинули на майбутні економічні результати, необхідний час, комітет вирішив підняти цільовий діапазон для ставки по федеральних фондах до 0,25-0,5%", - наголошується в прес-релізі.

Комітет очікує, що економічні умови будуть розвиватися таким чином, що послужать підставою лише для поступового збільшення ставки по федеральних фондах. Показник, ймовірно, залишиться протягом деякого часу нижче рівня, який, як очікується, буде переважати в довгостроковій перспективі, вказує ФРС.

Базова процентна ставка ФРС востаннє підвищувалася в червні 2006 року. З грудня 2008 року до теперішнього часу вона залишалася практично на нулі - 0-0,25%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: