Комітет хоче, що Рада знайшла 573 мільйони антикорупційним органам

Четвер, 17 грудня 2015, 11:26

Комітет ВР з питань запобігання і протидії корупції пропонує Верховній Раді закласти в бюджет на наступний рік 78 мільйонів гривень на спеціалізовану антикорупційну прокуратуру та 495 мільйонів на потреби НАБУ.

Таке рішення у четвер ухвалили на засіданні члени комітету.

"Передбачити в законі про бюджет на наступний рік фінансування Антикорупційного бюро в розмірі 495 мільйонів гривень, не менше, в тому числі видатки розвитку - 114 мільйонів гривень. По-друге, передбачити в бюджеті на наступний рік фінансування для антикорупційної спеціалізованої прокуратури в розмірі не менше 78 мільйонів гривень", - зачитав рішення голова комітету Єгор Соболєв.

"78 мільйонів - це не тільки зарплата, це і витрати на все. Ці кошти потрібно, щоб набрати нормальних прокурорів, які будуть фінансово вмотивовані", - зазначив керівник Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Він зауважив, що антикорупційна прокуратура запрацює повноцінно в кінці січня-початку лютого.

"Вже 12 прокурорів визначені. Ми розпочали конкурс на 30 посад прокурорів та процесуальних керівників, плюс 3 аналітиків, які будуть збирати і аналізувати ті матеріали, які є. Всього конкурс оголошений на 33 посади", - зауважив він.

Холодницький також повідомив, що середня зарплата антикорупційного прокурора складе близько 35 тисяч гривень, плюс надбавки.

"Це ті гроші, які для Києва і для людей, які не з Києва, достатні для того, щоб приїхати, працювати, зняти квартиру і перевезти сім'ю. От мої два заступника живуть у гуртожитках", - пояснив Холодницький.

Як повідомлялося, у проекті держбюджету на 2016 рік не заклали грошей на антикорупційну прокуратуру.

Президент Петро Порошенко назвав цей факт "прикрим  непорозумінням і технічною помилкою".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування