Безвізовий звіт оприлюднять у п’ятницю - ЗМІ

Четвер, 17 грудня 2015, 12:47

Президент України Петро Порошенко і керівництво ЄС досягли попередньої угоди про надання Україні безвізового режиму, звіт про стан виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму буде опублікований 18 грудня.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на представників ЄС.

Так, в середу ввечері між керівниками ЄС і президентом України було укладено угоду про подальші кроки у питанні скасування віз. Дана угода потребує підписання прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Відповідно до плану, ЄС вже у п’ятницю випустить звіт про стан виконання ПДВЛ Україною з рекомендацією до скасування віз. Однак реальні законодавчі кроки, потрібні для скасування віз, будуть вжиті ЄС лише після того, як Київ виконає зобов'язання, що лишились.

Вони включають в себе доопрацювання закону зі створення Нацагенції з повернення та управління незаконно виведеними активами та зміцнення незалежності нової Антикорупційної прокуратури.

Крім того, ЄС 18 грудня випустить безвізові звіти Грузії і Косово з позитивними рекомендаціями.

Як повідомлялося, оприлюднення звіту про стан виконання Україною Плану дій візової реалізації відкладено через невідповідність поправок в закон Нацагенції з повернення та управління незаконно виведеними активами вимогам Єврокомісії.

Детальніше читайте в статті "Європейської правди" "Два кроки від безвізового режиму – чому Єврокомісія скасувала "безвізову доповідь".

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...