Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Львівська майстерня шоколаду" в Донецьку закрилася

Четвер, 17 грудня 2015, 16:13

"Львівська майстерня шоколаду" закриває свою кав'ярню в захопленому бойовиками Донецьку до моменту завершення окупації.

Про це повідомляє один із засновників холдингу "!FEST" Андрій Худо у Facebook.

"Львівська майстерня шоколаду" закриває свою кав'ярню в Донецьку", - написав він, наголосивши, що цей бізнес і в Донецьку вівся українською мовою, на засадах українського приватного підприємства, без сплати податей бойовикам.

За словами Андрія Худо, "існування Майстерні шоколаду в період російської окупації в Донецьку – це готовий сюжет для доброго голлівудського фільму".

"Всі ці роки ми відмовлялись від офіційних коментарів, говорили загальні фрази і лиш друзям розповідали, що ж там насправді відбувалось. Ми змушені були так себе поводити, бо життя наших працівників було під ризиком – і це незрівнянно із будь-якими медійними бонусами", - пояснив він.

"Ми працювали, бо все ж мали надію, що ситуація зміниться і треба ще трохи протриматись - місяць, півроку… проте зараз розуміємо, що все це надовго і більше чекати немає сенсу. Та й у зв'язку із останніми подіями, з так званими місцевими медіа та мерами - ризик занадто великий", - додав Худо.

За його словами, "останній простір України в окупованому Донецьку перестав існувати".

"Ми безмежно дякуємо всій команді "Майстерні шоколаду" в Донецьку!", - написав співвласник холдингу "!FEST".

"Віримо, що цей проект оживе з новою силою, коли відновиться українська влада та робитимемо все, щоб забезпечити роботою всіх, хто виявить бажання працювати в інших наших проектах в Україні smile emoticon", - додав Худо.

НАША ОФІЦІЙНА ПОЗИЦІЯ ЩОДО ЗАКРИТТЯ ЛЬВІВСЬКОЇ МАЙСТЕРНІ ШОКОЛАДУ В ДОНЕЦЬКУ.Бізнес в окупованому Донецьку українською...

Posted by Андрій Худо on Thursday, December 17, 2015

Він наголосив, що останні півтора роки "Майстерня шоколаду" в Донецьку працювала на українському ПП та сплачувала податки в Україні: "Ми не перереєстровували підприємство за вимогою терористів".

"Майстерня виконувала усі вимоги франшизи: музичний плейлист, спілкування українською мовою – все було так, як воно є у Львові", - додав Худо.

"В майстерні не було цінників в рублях, до останніх днів ми розраховували гостей лише українською гривнею (попри те, що всі решта франчайзингові формати в Донецьку вже давно працюють в рублях)", - зазначив він.

Співвласник холдингу наголосив, що "Майстерня шоколаду" не платила податків та хабарів "місцевим окупаційним владам".

Шоколад зі Львова везли до Дніпропетровська, звідки партнер "Майстерні" забирав продукцію та віддавав перевізникам, які перевозили її до Донецька, що несло свої ризики і втрати.

"Ці два роки назавжди залишаться в наших серцях та українській історії як приклад безпрецедентного існування бізнесу, який побудований на цінностях", - вважає Худо.

Раніше один із ідеологів "Русской весны" Роман Манекін написав у Facebook, що 10 грудня "Львівська майстерня шоколаду" у Донецьку відмовилася обслуговувати самозваного "мера" Ігоря Мартинова, який на камеру російського ТБ хотів показати, що українські заклади вільно працюють в окупованому місті.

Після цього Манекін заявив, що кав'ярню треба закрити, що ті, кому не подобається влада "ДНР", мають вимітатися, бо "іншої влади тут не буде". "Легко замінимо львівський шоколад бабаєвським! Допускати ж "окреме" кафе в ДНРівському місті неприпустимо", - заявив він.

«Львівську майстерню шоколаду» таки закрыли в Донецке после случая с «мэром». Удивительные продолжения получают истории...

Posted by Stanyslav Vasin on Wednesday, December 16, 2015

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:35
ФОТОЖінка намагалася продати за мільйон свого 2-річного сина
16:32
фотоАфриканський пил дістався Києва
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:14
фотоУ Запоріжжі депутати обрали нового виконуючого обовʼязки міського голови
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
15:06
ОПЕК пропонує Намібії підтримку з надією на її приєднання до організації
Усі новини...