КПРФ хоче допомогти КПУ оскаржити заборону в Страсбурзькому суді

П'ятниця, 18 грудня 2015, 00:33

У компартії Росії хочуть допомогти Компартії України оскаржити в Європейському суді з прав людини заборону на свою діяльність, розповідають про права людини та свободу слова і ставлять під сумнів легітимність існування України.

Про це пише РІА Новости.

"Маємо намір надати всіляку підтримку українським товаришам, які будуть оскаржувати заборону компартії в європейських структурах, включаючи ЄСПЛ", - повідомив секретар центрального комітету КПРФ, депутат Держдуми РФ Сергій Обухов.

При цьому, за його словами, процедура розгляду позовів до ЄСПЛ дуже забюрократизована і може тривати роками.

"Думаю, що на цей час КПУ цілком могла б, не змінюючи ідеології, не пом'якшуючи риторики, проте тимчасово змінити назву, щоб відповідати нехай і варварським, але чинним рішенням суду, і продовжити боротьбу за права простих українців з подвоєною силою", - додав Обухов.

Заборону компартії в Україні він назвав грубим порушенням базових норм і принципів міжнародного та європейського права.

"У цивілізованому світі суворо забороняється дискримінація за ознаками політичних переконань. А в даному випадку дискримінація є: мільйони громадян позбавляють права на політичне представництво в органах влади, свободи слова і друку, інших фундаментальних прав і свобод", - сказав партієць.

Він зазначив, що згідно 14-й статті Європейської конвенції про захист прав людини, "користування правами і свободами, визнаними в цій конвенції, має бути забезпечене без якої б то не було дискримінації за ознакою ... політичних або інших переконань". "Ситуація абсолютно дика для Європи XXI століття. Будемо наполягати на розгляді цього питання в рамках ПАРЄ", - сказав Обухов.

При цьому він заявив, що КПУ - "партія-засновниця держави Україна, а її заборона - позбавлення основ легітимності існування нинішньої української держави".

У середу Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Мінюсту України про заборону діяльності Комуністичної партії, внесений ще в липні 2014 року. Лідер КПУ Петро Симоненко заявив, що партія має намір оскаржити це рішення у вищих судових інстанціях в Україні, а якщо не вийде - в ЄСПЛ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування