Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РБ ООН затвердила заходи по боротьбі з фінансуванням тероризму

П'ятниця, 18 грудня 2015, 02:28

Рада безпеки ООН одноголосно затвердила резолюцію про вимоги до країн по боротьбі з фінансуванням терористичних угруповань "Ісламська держава", "Аль-Каїда" і пов'язаних з ними організацій.

Про це йдеться в повідомленні Центру новин ООН.

Засідання Радбезу проходило під головуванням міністра фінансів США Джейкоба Лью. Ініціативу підтримав генсек ООН Пан Гі Мун, якому належить протягом 45 днів представити окрему доповідь щодо ІД.

Прийнятий на основі сьомої глави Статуту ООН документ містить вимоги щодо негайного заморожування коштів та інших активів терористів, активного перешкоджання поставок їм озброєнь. Країнам також належить вжити заходів з відстеження потоків фінансування терористичних угруповань.

"Рада Безпеки ООН нагадала державам-членам про їх обов'язок забезпечувати, щоб їх громадяни та особи, що знаходяться на їх території, не надавали економічних ресурсів ІДІЛ, "Аль Каїді" і пов'язаним з ними особам, групам, підприємствам і організаціям, нагадує також, що цей обов'язок поширюється на пряму і непряму торгівлю нафтою і продуктами її переробки ... ", - йдеться в ухваленій резолюції.

Члени Ради відзначили, що їх заборона застосовується до фінансових і економічних ресурсів будь-якого роду, включаючи послуги з розміщення матеріалів в Інтернеті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...