Депутату ВР ледь не відмовили у візі в Британію через низьку зарплату

П'ятниця, 18 грудня 2015, 11:10

Депутату фракції Радикальної партії Андрію Артеменко консульський відділ у Варшаві відмовив у візі до Великобританії, мотивувавши це низькою зарплатою парламентаря.

Як написав сам Артеменко у Facebook, проблему вдалося вирішити завдяки втручанню Міністерства закордонних справ України й народного депутата від БПП Світлани Заліщук.

Соратник Олега Ляшка подавав документи в англійське посольство на отримання туристичної візи на 2 роки, вказавши термін майбутньої поїздки 5 днів.

"У файлі, відповідно до вимог посольства, було додано: довідка з апарата Верховної Ради з зазначенням зарплати 5800 грн на місяць, довідка з банку про наявність на рахунку необхідної суми на поїздку, страховку, оплачену бронювання квитків і готелю й 6 фото", - зазначив Артеменко.

"Учора [17 грудня] я отримав відмову, з аргументацією, що я не надав достатньо доказів моєї платоспроможності (що неправда – надав), а зарплата в 158 фунтів ставить під сумнів справжні причини мого візиту й можливість повернення. Начебто я планував там залишитися!", - заявив він.

"Проблему було вирішено ще вчора протягом 3 годин завдяки втручанню нашого МЗС і народному депутату Світлані Заліщук, за що їм окреме спасибі. Зі мною вже зв'язалися представники посольства й пообіцяли в найкоротший термін видати мені візу після виконання формальностей", - повідомив депутат.

За словами Артеменка, він бував у Великобританії "десятки разів", і попередня віза в нього була на 3 роки. Зараз у нього 10-річна віза в США й 3-річний "шенген". Депутат наголосив, що довго жив і працював за кордоном, – і це друга відмова в його житті: ще в 90-х роках йому відмовило посольство ФРН.

"Я вважаю себе забезпеченою людиною, про що свідчить моя декларація про доходи й наявні заощадження", - зазначив Артеменко.

"Якщо мені, народному депутату України, заступнику голови комітету з євроінтеграції посольство провідної європейської країни – до речі, учасника й підписанта Будапештського меморандуму, – з недогляду невправного працівника консульського відділу у Варшаві (Консульського відділу в Києві у посольства Великобританії чомусь немає, вочевидь, не заслужили) ставить відмову, без права апеляції, до речі, то на що розраховувати звичайному громадянину України?", - додав він.

Артеменко зізнався, що в закордонних відрядженнях намагається не відповідати на запитання колег про зарплату нардепа України: "Мені соромно називати її суму. А ще мені соромно за країну, де 99% населення виживають на зарплату в 5800 грн, з якої їм треба прогодувати родину, оплатити ці божевільні комунальні тарифи, навчати дітей тощо".

Він вважає свою ситуацію показовою.

"Від сьогодні вважаю себе засновником і членом (парламентської) групи єврореалістів, куди запрошую всіх своїх колег", - заявив Артеменко.

Ну раз обо мне сегодня пишут все издания несколько слов о сложившейся ситуации от первого лица так сказать....Факт. Я д...

Posted by Andrey Artemenko on Friday, December 18, 2015

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News