Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Слідчий: Порошенко і Корчинський не були на допиті про події 1 грудня на Банковій

Середа, 2 грудня 2015, 10:45

Президент Петро Порошенко та лідер "Братства" Дмитро Корчинський не були допитані у справі про події на вул. Банковій 1 грудня 2013 року.

Про це повідомив старший слідчий Управління спецрозслідувань ГПУ у справі 1-го грудня 2013 року Іван Котельніков в ефірі Громадського.ТБ.

Відповідаючи на питання, чи був допитаний Порошенко, який намагався заспокоїти людей, стоячи на грейдері, Котельніков сказав:

"Ні. На даний час ще не допитували. Немає необхідності. На допити раніше викликали навіть народних депутатів. Тих тверджень, які у нас є по цій справі – достатньо. Відео цих подій у нас більш ніж треба. Ситуація повністю досліджена. Наразі немає необхідності", - стверджує Котельніков.

"Вся ця ситуація у нас досліджена", - додав він.

Водночас він повідомив, що Дмитро Корчинський, якого на допити запрошували, жодного разу не з'явився.

"Він викликався він, але досі не з'явився до нас. Він не повідомляв мене про те, з яких причин він не може з'явитися", - також уточнив Котельніков.

Він також повідомив, крім тих, хто вже підозрюється, складно ідентифікувати, інших представників Беркуту, які били людей.

"Ідентифікація безпосередньо виконавця є важкою. Навіть коли людина була без маски, все одно її ідентифікація взяла час. Активісти не можуть їх пізнати, бо вони їх не знають. А колеги – або в них особисті переконання, або бояться. Впізнати – тяжко… Інший випадок, коли вони у масці, шоломі без нумерації плямиста форма – дуже тяжко сказати, хто це", - сказав він.

Крім того Котельніков зазначив, що на Банковій працювали близько 100 провокаторів. За його словами, слідство і далі розслідує і намагається встановити, хто були провокаторами.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування