Сирійська опозиція розкритикувала резолюцію Радбезу ООН по Сирії

Субота, 19 грудня 2015, 23:30

Представники сирійської опозиції вважають резолюцію щодо врегулювання конфлікту в Сирії, прийняту Радою безпеки ООН, "нереалістичною і такою, що важко реалізовується".

Про це в суботу, 19 грудня, заявив представник Національної коаліції опозиційних і революційних сил Сирії (НКОРС) Самір Нашар, пише dw.com.

За його словами, "план містить безліч підводних каменів". Потрібно спочатку перевірити, чи припинить правлячий режим Асада скидати на мирних сирійських жителів баррельні бомби, зазначив Нашар.

Інший представник НКОРС Ахмед Рамадан, також розкритикував резолюцію ООН, що не включає в себе можливість відставки сирійського президента Башара Асада. За його словами, поки це питання не буде вирішено, опозиція не братиме участі в переговорах з урядом.

Напередодні постійні члени Ради Безпеки ООН одноголосно прийняли резолюцію про процес мирного врегулювання в Сирії. За словами держсекретаря США Джон Керрі, документ закликає зупинити вбивства в Сирії і підкреслює необхідність проведення переговорів між сирійською владою і опозицією.

Згідно з прийнятим планом, переговорний процес буде проходити під егідою ООН і почнеться в січні 2016 року. Крім того, протягом 18 місяців в країні повинні пройти вільні вибори. Держсекретар також заявив, що рішення про перехідний уряд Сирії має бути прийняте протягом одного-двох місяців. При цьому в резолюції нічого не говориться про майбутнє сирійського президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування