Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іран слідом за Росією готовий до відставки Асада

Неділя, 20 грудня 2015, 01:46

Іран прийняв рішення уніфікувати позиції з Росією в спробі прискорити вирішення кровопролитної кризи в Сирії, що може стати свідченням того, що Тегеран готовий пом'якшити свою думку про необхідність відставки президента Сирії Башара Асада як частини мирного процесу.

Про це пише агенство Reuters.

Росія, що на публіці обіцяє підтримку Асаду, раніше дала зрозуміти західним країнам, що не буде заперечувати, якщо він віддасть кермо влади в рамках врегулювання конфлікту, говорили дипломати.

Рішення Ірану поліпшити координацію з Росією було прийнято після зустрічі президента Володимира Путіна і аятолли Алі Хаменеї в Тегерані, сказав високопоставлений іранський чиновник, знайомий зі змістом переговорів.

Як і Росія, Іран в офіційній риториці наполягає, що Асад повинен піти тільки, якщо таке буде рішення сирійського народу.

"Домовилися про те, що Іран і Росія будуть дотримуватися однієї політики, яка піде на користь Тегерану, Москві та Дамаску, - сказало агенству високопоставлене джерело в уряді Ірану. - Іран всерйоз вважає, що сирійський народ сам повинен вирішувати свою долю. Але спочатку потрібно встановити мир".

"Можливо, сирійський народ вирішить, що Асад повинен піти, тоді він повинен піти, - додало джерело. - Якщо він не може служити своїй країні і своєму народу, то країною повинен управляти спроможний наступник".

Друге іранське джерело сказало агенству, що Іран і Росія перебувають "у повній гармонії з приводу долі Сирії та Асада".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: