Березюк побачив у бюджеті "повзучу, деспотичну централізацію"

Понеділок, 21 грудня 2015, 10:34

Фракція "Самопомочі" вважає запропонований урядом проект держбюджету на 2016 рік неякісним і не буде за нього голосувати, доки не отримає дані про постатейні витрати.

Про це під час погоджувальної ради у понеділок заявив лідер фракції Олег Березюк.

"Підтвердженням того, що курс держави є на повзучу, деспотичну централізацію є бюджет на 2016 рік. На жаль, це є як і повзуча, прихована, так і пряма централізація витрат", – сказав він.

За словами Березюка, минулого року були прийняті якісні закони, які збільшили надходження до місцевих бюджетів більш ніж на 25 млрд гривень, однак бюджет-2016, за його словами, забере у прямий і непрямий спосіб більше 36 млрд з місцевих бюджетів.

"Ми не просто повертаємося до минулого року – ми грабуємо місцеве самоврядування в прямий спосіб. Це недопустимо", – заявив він.

Березюк запевнив, що "Самопоміч" не буде "доторкатися до розгляду цього бюджету в залі", доки не побачить постатейних витрат.

"Паспорт з кожної статті. Це є задача парламентаря – переглянути це. Я думаю, ми там знайдемо не менше 100 млрд гривень неефективних витрат або витрат, які непотрібні", – заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News