Українцям запропонують показати незаконно нажите майно в обмін на амністію

Понеділок, 21 грудня 2015, 12:28

Лідер фракції БПП Юрій Луценко і депутат від "Народного фронту" Олександр Кірш внесли у Верховну Раду законопроект про "нульову декларацію".

Відповідний документ був зареєстрований 17 грудня.

Згідно з законопроектом, подання нульової декларації – це режим звільнення фізичних осіб – резидентів від юридичної відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства, законодавства про єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та інше за будь-який період до дня набрання чинності цим законом.

Таке звільнення від відповідальності можливе у разі декларування фізичними особами незаконно одержаних чи оформлених доходів, іншого майна, майнових прав та сплати за них відповідного податку.

На інші правопорушення, ніж описані вище, амністія поширюватися не буде.

При цьому діючий чи колишній чиновник, на відміну від решти громадян, зобов'язаний при декларуванні вказати джерела нажитого майна.

На таке добровільне декларування виділяється 12 місяців з моменту вступу цього закону в дію.

Закон гарантує, що проти особи, яка подала нульову декларацію, не буде порушена кримінальна чи адміністративна справа, а відомості самої декларації не будуть розголошені. Все вказане у декларації майно буде визнано законно нажитим.

У пояснювальній записці вказується, що закон необхідно прийняти у рамках "радикальних реформ для поліпшення інвестиційного клімату і розвитку підприємництва в Україні". Автори вважають, що це допоможе вивести економіку з тіні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування