Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В РФ авіазавод скоротив робочий тиждень, бо не має українських комплектуючих

Понеділок, 21 грудня 2015, 23:30

Самарське ВАТ "Авіакор - авіаційний завод" (входить в корпорацію "Російські машини") перейшло на скорочений робочий тиждень.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Перехід" Авіакора "на скорочений робочий тиждень носить тимчасовий характер і обумовлений необхідністю зберегти кадровий склад підприємства в умовах недостатнього завантаження виробництва", - сказав представник корпорації, не уточнивши, з якого часу діє цей режим.

У червні 2014 гендиректор "Авіакора" Олексій Гусєв заявляв, що ситуація в Україні "ставить на межу зупинки" проект з виробництва Ан-140.

"З урахуванням того, що у нас 34 заводи-постачальники і головне конструкторське бюро ("Антонов") знаходяться в Україні, провести імпортозаміщення щодо комплектуючих в такий швидкий термін не представляється можливим. Тому ця програма тимчасово зупиняється", - говорив Гусєв.

"Авіакор" - єдиний авіабудівний актив холдингу "Російські машини" (входить до групи "Базовий елемент"), спеціалізується на виробництві, ремонті та обслуговуванні літаків сімейств Ту-154 і Ан-140.

Раніше повідомлялося, що російський завод Самара ВАТ "Авіакор - авіаційний завод" призупиняє програму випуску літаків Ан-140 через санкції України.

Виконуючий обов'язки президента компанії ДП "Антонов" Михайло Гвоздьов, заявляв, що підприємство має намір збільшити обсяги виробництва до 25 літаків на рік завдяки оновленню виробничих потужностей підприємства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування