Держдеп: Росія продовжує бомбити сирійську опозицію, а не ІДІЛ

Понеділок, 21 грудня 2015, 23:57

Офіційний Вашингтон має підтвердження, що Росія, попри заклики США, продовжує вражати сирійську опозицію замість цілей терористичної організації "Ісламська держава".

Про це зазначив у понеділок під час щоденного брифінгу речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає Укрінформ.

"Ми продовжуємо спостерігати, що переважна більшість авіаударів, які наносить російська сторона (в Сирії ) спрямована проти груп опозиції, а не ІДІЛ", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

При цьому він зазначив, що американська сторона робить такі твердження, спираючись на "дані, отримані від неурядових організацій, які заслуговують на довіру".

Крім цього, за словами речника, Вашингтон стурбований "недостатньою точністю ударів" російських сил, які можуть призводити до невибіркових жертв серед цивільних. Він зауважив, що держдеп ознайомлений з подібними повідомленнями, але водночас не став офіційно підтверджувати їх.

"Я пропоную звернутися до Москви з цього питання", - зазначив Кірбі.

Речник Держдепартаменту США також закликав Росію прийняти "конструктивнішу роль у ставленні до ІДІЛ". Поки що, підкреслив він, не "видно жодних серйозних змін в діях РФ".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...