Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ердоган: Я говорив Путіну, що на півночі Сирії немає ІД, убивають туркменів

Вівторок, 22 грудня 2015, 08:19

Російська сторона знала, що в північно-західних провінціях Сирії немає джихадістів Ісламської держави, і що там проживають місцеві туркомани (туркмени), але попри це завдавала там авіаудари.

Про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган розповів під час виступу в турецькому місті Бурса, повідомляє Daily Sabah.

"Я говорив Путіну, що на півночі Сирії немає бойовиків ІД, і що більшість людей там - туркмени. Зараз їх убивають. Вони прийшли до кордону Туреччини й повідомили, що якщо загинуть, то хочуть бодай залишитися на своїй землі", - заявив він.

У листопаді турецький лідер заявив, що ракетно-бомбові удари російської фронтової авіації по північно-східних районах Сирії призвели до того, що в Туреччину пішли потоки біженців, головним чином із числа сирійських туркменів.

"Ми в курсі того, що глава російської шахової федерації купує нафту в ІД і поширює її світом. Казначейські документи США це доводять", - заявляв також турецький президент.

Сирійські туркомани - тюркський народ, який проживає на території сучасної Сирії. Третій за чисельністю народ цієї країни після арабів і курдів.

Ліга.net

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування