Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві презентували проект "Україна у глобальних рейтингах"

Вівторок, 22 грудня 2015, 11:20

"Українська правда" разом з експертами і активістами презентувала проект "Україна у глобальних рейтингах", покликаний відслідковувати реальні зміни позиції країни у світі внаслідок реформ або відсутність таких змін.

Ознайомитися з проектом можна тут. Також у вівторок відбулася його презентація в Українському кризовому медіацентрі.

Проект розділений на окремі категорії – економіка, суспільство, свобода, інновації та корупція, кожна з яких базована на провідних міжнародних рейтингах. Саме ці рейтинги враховуються міжнародною спільнотою при формуванні своєї політики щодо України, та бізнесом при вирішенні питання щодо здійснення чи нездійснення інвестицій в Україну.

Кожна категорія містить пояснювальну статтю від експерта у відповідній сфері.

Як зазначив під час презентації співавтор проекту Володимир Кадигроб, проект буде корисний журналістам та громадянському суспільству як інструмент контролю за владою та відслідковування реформ, а також для міжнародної спільноти.

Він додав, що в кінці кожного року на базі цих рейтингів буде створюватися аналітичний звіт.

Головний редактор "Української правди" Севгіль Мусаєва-Боровик, коментуючи рейтинги за останні три роки, зазначила, що економічні позиції України не покращилися, що свідчить про повільність реформ. При цьому у сферах суспільства та інновацій позиції країни достатньо високі. Проблеми щодо корупції залишаються і Україні не вдалося вирвалася з пулу корумпованих країн, а ситуація зі свободами погіршилася.

У свою чергу голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін уточнив, що рейтинги відображають реальну позицію країни у минулому році, тобто рейтинги за 2015 рік стануть відомі у 2016. Він додав, що саме у 2015 році були прийняті основні антикорупційні закони, що дає суттєві підстави для оптимізму щодо позицій України наступного року.

Мусаєва-Боровик додала, що наступного року у рамках цього проекту будуть проведені тематичні конференції. Вона також допустила, що у проекті можуть з'являтися додаткові розділи, зокрема – щодо сфери оборони.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування