В "Опоблоці" вже хочуть перевиборів мера Миколаєва

Вівторок, 22 грудня 2015, 13:03

Три депутати від "Опозиційного блоку" зареєстрували законопроект про позачергові вибори мера Миколаєва.

Відповідний документ був внесений у вівторок. Його текст поки відсутній.

Депутат від цієї фракції Микола Скорик заявив "Українській правді", що, на думку "Опозиційного блоку", під час проведення другого туру в Миколаєві були допущені фальсифікації.

"Між першим і другим туром кількість виборців, які зареєстровані як виборці, які мають брати участь в голосуванні, збільшилася майже на 20 тисяч людей", – сказав він.

Відповідаючи на запитання про те, чому це не помітили одразу, він заявив, що не допрацював місцевий штаб.

"Досить чітко не спрацював штаб і не помітив цієї відвертої фальсифікації. Ми подали відповідні заяви щодо розслідування справи в МВС і прокуратуру", – запевнив він.

На уточнення, чи законопроект могли вносити через спроби призначити дострокові вибори у Кривому Розі він заявив, що "все може бути".

Як відомо, за підсумками другого туру виборів мером Миколаєва став 33-річний місцевий  ІТ-підприємець Олександр Сенкевич. Його опонент, кандидат від "Опоблоку" Ігор Дятлов визнав свою поразку.

Наразі Верховна Рада намагається призначити позачергові вибори у Кривому Розі. В процесі останніх виборів там були зафіксовані численні порушення. Переможцем там був визнаний кандидат від "Опоблоку" Юрій Вілкул.

Раніше депутати від "Опозиційного блоку" вже реєстрували законопроекти про перевибори в різних містах, де перемогли представники влади, зокрема – у Львові. Таким чином вони протестують проти спроб призначити перевибори у Кривому Розі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News